Grilovaná Kuřecí prsa s Quinoou a Zeleninou

Ingredience:

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 šálek quinoi
  • 2 šálky zeleniny podle vašeho výběru (např. paprika, cuketa, cibule)
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky (např. tymián, rozmarýn)

Postup:

  1. Příprava Kuřecího Prsa:

    • Omyjte kuřecí prsa a osušte je papírovým ubrouskem.
    • Pokapejte je olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
    • Grilujte na střední teplotě po dobu přibližně 6-8 minut z každé strany, dokud nejsou kuřecí prsa zcela uvařená a vnější strana má krásnou zlatou barvu.
  2. Příprava Quinoi:

    • Quinou opláchněte pod tekoucí vodou.
    • V hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte quinou. Vařte podle pokynů na obalu, obvykle asi 15-20 minut, dokud quinoa neabsorbuje veškerou vodu a nestane se měkkou.
  3. Příprava Zeleniny:

    • Očistěte a nakrájejte zeleninu na menší kousky.
    • Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje a osmahněte zeleninu asi 5-7 minut, dokud není hezky měkká, ale stále křupavá.
  4. Servírování:

    • Na talíři rozprostřete quinou a přidejte grilovaná kuřecí prsa.
    • Podávejte s grilovanou zeleninou.
    • Pokud chcete, ozdobte čerstvými bylinkami a zakápněte citronovou šťávou pro osvěžující chuť.

Tento recept je plný bílkovin, vlákniny a dalších živin, které jsou důležité pro zdravé fungování těla a mohou být skvělým doplňkem vaší fitness stravy. Můžete ho také upravit podle svých preferencí přidáním dalších oblíbených zelenin nebo koření. Bon appétit!